Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdések és válaszok

Mit jelent az „azonnali” futárszolgálat?

Futárszolgálatunk azonnali / aznapi kiszállítást vállal. Budapesti címek esetén 4 órán belül, vidéki szállítás esetén legfeljebb 8 órán belül garantáljuk a kézbesítést. Ezen belül minden esetben a lehetőségek szerinti legrövidebb idő alatt elvégezzük a ránk bízott feladatot.

Hogyan lehet futárt rendelni?

Megrendeléseket telefonon (+36-30/879-9589) és e-mailben (megrendeles@ipsfutar.hu) lehet leadni futárszolgálatunknál. Első megrendelés alkalmával javasoljuk, hogy telefonon keressenek minket, így biztosak lehetünk abban, hogy minden szükséges információ rendelkezésünkre áll a fuvar gyors és pontos teljesítéséhez.

Hogyan lehet a fuvardíjat kifizetni?

A fuvardíjat eseti megrendeléssel készpénzben vagy előre utalással, szerződéses kapcsolat esetén utólagos elszámolással, átutalásos számla ellenében lehet kiegyenlíteni.

Mit jelent a légvonalas árazás?

A fuvardíj a kiindulási pont és a célállomás pontos térképezésével, a két pont közötti légvonalban mért (azaz legrövidebb) távolság alapján kerül kiszámításra. A távolságot a folyamatosan frissített google térkép segítségével számítjuk ki. A fuvardíj tekintetében tehát nincs jelentősége annak, hogy futárunk pontosan milyen útvonalon juttatja el a küldeményt a címzettnek.

Milyen távolságig számít a szállítási cím Pest környéknek?

Budapest 0. km-től számított 50 kilométeres körzeten belüli településekre a vidéki árszabásnál kedvezményesebb fuvardíjat számítunk.

Mitől függ, hogy a küldeményt milyen szállító eszközzel kézbesítik?

A küldemények besorolását cégünk végzi azok súlya és mérete alapján. A meghatározott szállító eszköz minden esetben a lehetséges legkisebb kategóriájú jármű, a fuvardíjat ez alapján kalkuláljuk. A tényleges szállítás történhet ennél magasabb kategóriájú járművel, ez a fuvardíjat nem befolyásolja.

Milyen időszakban dolgoznak futáraink?

Cégünk alapvetően reggel 8 óra és délután 18 óra között vállal kézbesítést, de eseti egyeztetés esetén lehetőség van ettől eltérő időpontra is fuvart kérni.

Milyen határidőkkel dolgozik a futárszolgálat?

Budapesti címek esetén 4 órán belül, vidéki szállítás esetén legfeljebb 8 órán belül garantáljuk a kézbesítést. Ezen belül minden esetben a lehetőségek szerinti legrövidebb idő alatt elvégezzük a ránk bízott feladatot. Budapesten belül lehetőség van sürgősségi szállítás igénylésére (90 perc), felár ellenében.

Kérhetek-e tájékoztatást a küldeményem hollétéről?

Igen. Ügyfélszolgálatunk telefonon vagy e-mailes értesítésben tud tájékoztatást nyújtani az egyes küldemények haladásáról.

Van-e lehetőség előrendelésre?

Igen. Ügyfélszolgálatunk hétköznap reggel 8 óra és délután 18 óra között várja az azonnali vagy későbbi időpontra szóló megrendeléseket. Előrendelés esetén kérjük, hogy jelezze a kért időpontot!

Milyen felárak terhelhetik a fuvardíjat?

Sürgősségi felár: Budapesti fuvar esetén kérhető a 90 percen belüli kézbesítés, ennek díja a fuvardíj +50%-a.
Üzemanyag felár: A NAV által közzétett hivatalos gázolaj ár függvényében (400 Ft / l felett) + 5-10-12%.
Ügyintézési díj: 10 percen túli várakozás, telefonos ügyintézés (pl. nem található a címzett), egyéb plusz
feladatok ellátása egyeztetés szerint.
Rakodási díj: 10 percen túli, fizikai munkával járó rakodás díja.

Mit jelent az ügyintézési díj?

Ügyintézési díj a 10 percen túli várakozás, telefonos ügyintézés (pl. nem található a címzett), egyéb plusz feladatok ellátása egyeztetés szerint. A szolgáltatás díja minden megkezdett 10 percre fizetendő.
Rakodási díj: 10 percen túli, fizikai munkával járó rakodás díja. A szolgáltatás díja minden megkezdett 10 percre fizetendő.

Befolyásolják-e a fuvardíjat a hivatalos üzemanyag árak?

Igen. A NAV által közzétett hivatalos gázolaj ár függvényében a fuvardíjakat az alábbiak szerint vagyunk kénytelenek megemelni:
401 – 419 Ft / liter esetén + 5%
420 – 439 Ft / liter esetén + 10%
440 Ft / liter felett minden újabb 10 Ft után + 2%

Mi történik, ha egy fuvar meghiúsul?

Amennyiben a megrendelt fuvart a megrendelő a futár megérkezését követően mondja le, úgy fix összegű kiállási díjat kell fizetnie.
Futárunk várható késése esetén minden esetben kapcsolatba lépünk a megrendelővel és egyeztetjük a lehetőségeket.

Biztosítva vannak-e a futárra bízott küldemények?

Igen. Cégünk szállítmány- és felelősség biztosítással rendelkezik.

Érdemes-e szerződést kötni a futárcéggel?

Rendszeres, gyakori megrendelés esetén érdemes szerződést kötni futárszolgálatunkkal. Ez nem jár rendelési kötelezettséggel, azonban biztosítja a havi utólagos elszámolás és az átutalásos fizetés lehetőségét részletes statisztika készítésével.